Etiketterne

Der var engang, hvor værten for en vinsmagning var forpligtet – eller følte sig forpligtet – til gennem en længere proces at fjerne etiketterne fra flaskerne, der var blevet drukket. Det var ret besværligt og ikke så miljøvenligt, da flaskerne skulle ligge i blød i varmt vand, etiketterne derefter, hvis det var muligt, med forsigtighed pilles af og lægges til tørre på flere stykker køkkenrulle. Evt. skulle flasken gennem tre hold vand…. En lørdag med lettere tømmermænd kunne – stillet over for denne opgave – blive et mareridt og true familieidyllen. De sidste opbevarede etiketter er fra maj 1995…. Etikette blev herefter kun et spørgsmål om at opføre sig rimeligt anstændigt under smagningerne.
Men at kigge på de gamle etiketter er umagen værd! Ved selvsyn kan man få dokumenteret, hvor meget god vin, der er blevet drukket. Referaterne viser dog, at ikke alt var lige godt. Derudover kan man
1. overraskes over alkoholprocenten – sammenlignet med idag er procenterne gennemsnitligt steget meget. 12.5% var ganske almindeligt på en god bordeaux. En australier kunne også ligge dernede….
2. se, hvorledes etiket-designet har ændret sig over 20 år. Selvfølgelig er der de klassiske franske, ret diskrete med en begrænset farvepalet – men ellers holdt man sig ikke tilbage.

Hvor det er muligt, er der linket mellem etiketter og referater.

Etiketter 1992
27. nov. – 1

Den første smagning!!!
Den første smagning!!!

27. nov. – 2
1992-11-27-b

Etiketter 1993
15. januar – 1
1993-01-15
15. januar – 2
1993-01-15-b
19. marts – 1
1993-03-19
19. marts – 2
1993-03-19-b
28. maj – 1
1993-05-28
28. maj -2
1993-05-28-b

Etiketter 1994
23. sept. – 1
1994-09-23
23. sept. – 2
1994-09-23-b
11. november  – 1
1994-11-11
11. november – 2

1994-11-11-b

Etiketter 1995

20. januar – 1
1995-01-20

20. januar – 2
1995-01-20-b
20. januar2

28. maj – 1                         Læs referatet

Forud var gået smagning af tre "pap-vine"....
Forud var gået smagning af tre “pap-vine”….

28. maj – 2
1995-05-19

Vinklubben Bouquets hjemmeside